Цената на тока тревожи пазара на храните. Това заяви Владимир Иванов

...
Цената на тока тревожи пазара на храните. Това заяви Владимир Иванов
Коментари Харесай

Цените летят заради тока, пролетта ще е скъпа

Цената на тока тревожи пазара на храните. Това заяви Владимир Иванов от Държавната комисия по стоковите тържища и тържищата пред Българска национална телевизия.

Доста е напрегната обстановката от пазарна позиция. На процедура е имало едно много съществено напрежение на цените на стоките до 15 декември, все още се отбелязва по-скоро едно успокоение. Само за последния месец има много сериозен ритъм и растеж, като най-засегнат е преработвателният бранш на месо и мляко. 21-22% е по-висока цената на млякото, при сиренето - 25%, захарта е поскъпнала с 20%.

През последните няколко месеца олиото е с минимален тренд, а и към този момент е поскъпнало задоволително. Цената на хляба също е стигнала своята равновесна точка и драмата там е най-малка.

" Основна причина за тренда на стоките е цената на тока и до момента в който са по този начин нещата, ще се радваме на устойчива и непрекъсната наклонност ", сподели Иванов.

Свинското месо е в интервал на свръхпредлагане и с ниска цена, само че и то ще тръгне нагоре, в случай че цената на тока продължи нагоре. Отбелязва се леко повишаване при цитрусовите плодове, зелето и морковите.

През 2022 година ще се следят като цяло по-високи цени. Очаква ни скъпа пролет, посочи Владимир Иванов.

Той настоя да се вземат ограничения за подпомагане на селскостопанския бранш. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР